Product reviews

Maybelline Colorama lakovi

Maybelline je svakako jedan od popularnijih brendova kod nas i sa zadovoljstvom kupujemo sve proizvode koje nam ova kompanija nudi. Dostupni su u skoro svim parfimerijama i drogerijama, a ono što nas posebno privlači je zapravo izvanredan spoj cene i kvaliteta. Naime, za malu količinu novca dobijamo  i više nego odličan kvalitet. Zbog toga je Maybelline uvek idealan izbor za svaku devojku.

Ovoga puta šminku ćemo ostaviti po strani i pozabaviti se posebnom linijom Maybelline lakova na nokte – Colorama lakovima. Kao i svi drugi proizvodi ove kompanije, Colorama lakovi imaju jednako primamljivu cenu. U Lilly drogerijama se neretko mogu naći i na popustu, a u tom slučaju im se cena kreće između 150 i 200 dinara. Prvo što primećujemo kod ovih lakova je njihova prepoznatljiva bočica valjkastog oblika koja sadrži 7 ml tečnosti, što je sasvim dovoljno, budući da vam nikada nije potrebno više od dva premazivanja. Četkica je sredne debljine, vrlo elastična i u 3 poteza pokriva celu nokatnu ploču. Tečnost je dobro razređena, ne steže se brzo, pa će vam bočica ovog laka trajiti dugo, čak i ukoliko ga ne budete koristile često. Što se samog procesa sušenja tiče, potebno je između 10 i 15 minuta, pa s te strane ne mogu reći da se bitno izdvaja od drugih lakova. Ipak, ukoliko koristite quick drying top coat, lak će se osušiti za kraći vremenski period.

Konačno stižemo i do negativnih strana Maybelline Colorama lakova. Na prvom mestu je intezivan miris koji može postati smetnja ukoliko lakirate nokte u zatvorenim prostorijama. Ovaj miris zadržava se na noktima čak i nekoliko sati nakon sušenja. Međutim, kao glavnu manu ovih proizvoda izdvojila bih činjenicu da pojedine nijanse ostavljaju trajne fleke na noktima koje je zapravo nemoguće eliminisati. Kao konkretan primer navela bih prelepu nijansu zelene u broju 217 koja na noktima zaista izgleda očaravajuće, no ipak trajno uništava prirodnu boju nokta. Ostale, svetlije nijanse, ne ostavljaju slične fleke.

1457895412110[1].jpg

1457895189826[1]

1457895512028[1]
Nokatna ploča nakon nanošenja nijanse 217

Sve u svemu, kao veliki plus bih navela široku paletu prelepih boja, idealnu gustinu i neprozirnost ovih lakova, međutim smatram da su trajne mrlje na nokatnoj ploči velika mana i da ukoliko ne želite da vam se to dogodi koristite samo svetle nijanse ove kolekcije.

Do sledećeg druženja, pozdrav!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s