Nail art designs

Stiches nail art: Šavovi

Pozdrav!

Ukrašavanjem noktiju počela sam da se bavim još pre 3 godine i već tada sam jasno znala kakve dizajne želim da rekreiram. Baš kao i u stilu oblačenja, nije bilo mnogo lutanja. Manikir treba da odgovara našem senzibilitetu i da se slaže sa našim personalitijem. Zbog toga moje nokte uvek krase jednostavni, klasični, ali ipak aktaktivni dizajni. Nikada nisam bila pobornik veštačkih, predugačkih i prenaglašenih noktiju. To jednostavno nisam ja. Sjaj, šljokice i intezivne nijanse treba koristiti umereno. Smatram da je lepota u jednostavnosti i time se uvek vodim.

Ne volim da kombinujem ni previše boja. Zbog toga u ovom dizajnu preovlađuju slične nijanse plave, zelene i sive boje upotpunjene crnim linijama. Izuzetno mi se dopadaju geometrijske figure, prave i oštre linije i konture, te zbog toga većina mojih šara odgovara tim karakteristikama. Ovaj manikir je samo još jedan od njih i ukoliko vas zanima kako da postignete efekat šavova na svojim noktima, nastavite sa čitanjem 🙂

I KORAK: Palac, kažiprst i mali prst nalakirajte tamno zelenom bojom, a preostale nokte crnom. Premažite ih jednom ili više puta, u zavisnoti od brenda laka koji koristite.

II KORAK: Tankom nail art četkicom povucite dijagonalnu liniju od korena ka ivici nokta sivom bojom, a zatim popunite gornju polovinu.

drugi korak

III KORAK: Isto učinite i sa plavom bojom, ali ovoga puta krenite od sredine nokatne ploče i lagano liniju spojite sa ivicom. Nakon toga ponovo popunite gornju površinu. 

treci korak

IV KORAK: Linije na kojima se tri boje spajaju naglasite crnom bojom.

cetvrti korak

V KORAK: Kratkim i tankim potezima isprekidajte linije i stvorite efekat šavova!

peti korak

VI KORAK: Završite manikir dodavanjem mat premaza za bolji i upadljiviji efekat! I to je sve, lako zar ne? 🙂 Nadam se da vam se svideo ovaj tutorijal!

 

Boje koje sam koristila:

  1. Crna boja: Golden rose 275
  2. Siva: Golden rose 348
  3. Zelena: Maybelline Colorama 217
  4. Plava: Aura Skinny Jeans
  5. Završni sloj: Aura Matte Top Coat 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s