Product reviews

Life in nude

Današnji post biće pisan samo na srpskom jeziku budući da se lak za koji želim da uradim recenziju može naći samo na domaćem tržištu. U pitanju je Malena Cosmetics, makedonski brend čiji se lakovi mogu kupiti u svim Lilly drogerijama. Pre nekoliko meseci sam već pričala o ovoj kompaniji u okviru posta u kome sam predstavila novi Spring Floral Nail Art. Savršena kremasta nijansa ovog laka tada mi je poslužila kao idealna površina za iscrtavanje nežnih roze i ljubičastih ružica prošaranih srebrnim nitima. I zaista, ovakve nijanse najčešće se i koriste kao podloge u svetu nail art-a jer su najzahvalnije. Međutim, ja koja uvek biram tamnije tonove kada je reč o jednobojnom manikiru, s vremena na vreme poželim da ponesem i neki sasvim običan, diskretan nude lak za nokte, tzv. lak u „boji kože“. To se istina ne dešava prečesto, ali kada poželim nešto slično, uglavnom odaberem umerene nijanse koje imaju pomalo rozikast ili odsjaj boje kajsije. Upravo iz toga razloga mi se dopao ovaj lak koji nam dolazi iz Malena Cosmetics kompanije, u broju 38.

1462707451979.jpg

U pitanju je prava neutralna formula, ali sa umerenim primesama ljubičaste nijanse. U zavisnosti od svetlosti, dešava se da na noktima ovaj lak u momentima izgleda potpuno prirodno, u boji mesa, dok u drugim ima pravi prljavo roze momenat. Skoro poput lakova koji menjaju boje! Idealno! Uz to, poseduje izuzetno kremastu i gustu strukturu, za razliku od pojedinih nude lakova koje je potrebno premazati i do 5 puta (npr. Maybelline) kako bi se konačno dobio željeni rezultat. Sa Malena lakovima to nije slučaj. Čak i kod najsvetlijih formula dovoljna su dva tanka sloja koja se suše vrlo brzo. Ovo naravno nije jedini lak pomenute kozmetičke kompanije koji sam probala, pa stoga mogu provereno da kažem da im je kvalitet na zavidnom nivou, a cena skoro pa smešna! U domaćim drogerijama se mogu naći po ceni od svega 130 dinara, a neretko se dešava da u periodima popusta budu čak i oko 100 din. To je zaista malo za ovako dobre formule. Jedino što bih istakla kao manu Malena Cosmetics kolekcija je blago oskudevanje u nijansama. Stekla sam utisak da se proizvođač bazirao na konkretne, glavne boje poput crne, bele, jarko crvene, zelene, plave, narandžaste i sl, u potpunosti zanemarivši njihove pastelne nijanse. Iz tog razloga mi se čini da je ovaj nude/rozikasti lak u broju 38 pravo osveženje i jedan od retkih iz kolekcije koji zapravo podseća na originalne nijanse koje nam već godinama nude vodeći brendovi u kozmetičkoj industriji.

1462707260326.jpg1462707391385.jpg

Kako bi recenzija bila potpuna, želim da istaknem da proizvođač nije preteranu pažnju posvetio samom izgledu bočice koja izgleda potpuno obično, četvrtastog je oblika i u sebi čuva 12 ml iznenađujuće drugotrajnog proizvoda, budući da ove lakove možeti koristiti i do godinu dana bez bojazni da će se zgusnuti. Četkica je vrlo tanka, što omogućuje preciznost prilikom samog nanošenja i kreiranja zaličitih nail art dizajna.

wp-1462724770054.jpeg

Sve u svemu, odličan izbor za sve one koji ne žele da troše previše novca na lakove i one koji su ljubitelji intezivnih nijansi osnovih boja. Nadam se da ste uživaju čitajući današnju recenziju!

1462707092676.jpgimg_20160504_165806.jpg

Do skorog viđenja,

1462711152795.jpg

Advertisements

3 thoughts on “Life in nude

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s